МЗС Польщі направляє ноту в Берлін з вимогою виплати репарацій

Понеділок, 3 жовтня 2022, 12:18

Міністерство закордонних справ Польщі надсилає дипломатичну ноту до Берліна з вимогою відшкодувати збитки, завдані під час Другої світової війни. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF 24.

"Цю дипломатичну ноту, яку я щойно парафував, буде передано до міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина", - заявив у понеділок міністр закордонних справ Польщі Збігнев Рау.

Таким чином Варшава офіційно подає заявку Берліну на виплату військових репарацій. Очікується, що ноту відправлять вже сьогодні.

У документі сказано, що сторони повинні вжити заходів для "постійного врегулювання наслідків агресії та німецької окупації в 1939-1945 роках".

Примітно, що завтра до Варшави має прибути голова німецької дипломатії Анналена Бербок.

Нагадаємо, 1 вересня у Польщі була представлена ​​доповідь про репарації за військові втрати, яких країна зазнала внаслідок німецької агресії у Другій світовій війні.

Польща оцінює свої втрати у 6,2 трлн злотих ($1,32 трлн) і збирається в майбутньому вимагати цю суму у Німеччини.

Глава правлячої партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив, що "боротьба за репарації триватиме довго, але ми будемо її проводити з усією послідовністю в глобальному масштабі".

Міністерство закордонних справ Німеччини у відповідь заявило, що питання про репарації за втрати у Другій світовій війні закрите.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: