ЄС може визнати Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією

Понеділок, 31 жовтня 2022, 09:13

Німеччина та Європейський Союз розглядають можливість визнання Корпусу вартових Ісламської революції терористичною організацією.

Про це заявила у неділю міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Минулого тижня я чітко дала зрозуміти, що ми запустимо ще один пакет санкцій, що ми вивчимо, як ми можемо також включити Корпус вартових Ісламської революції  до списку терористичних організацій", - сказав Бербок в інтерв'ю телеканалу ARD у неділю.

Її коментарі пролунали після того, як голова Корпусу вартових ісламської революції попередив протестувальників, що субота буде останнім днем ​​їхнього виходу на вулиці. Це є ознакою того, що іранські сили безпеки можуть посилити і без того жорстоке придушення масових заворушень.

Минулого тижня Німеччина заявила, що посилює обмеження на в'їзд до Ірану на додачу до оголошеного пакета санкцій ЄС.

Бербок також сказала, що переговори щодо ядерної угоди між Іраном та Заходом наразі не ведуться.

Нагадаємо, у середині жовтня ЄС затвердив санкції проти поліції моралі Ірану та міністра після смерті іранки та протестів.

Крім того, 20 жовтня почали діяти санкції ЄС за постачання Іраном дронів Росії.

Протести в Ірані спалахнули 16 вересня через смерть дівчини, затриманої "поліцією моралі" за нібито неправильне носіння хіджабу.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: