Британія попередила Росію про наслідки застосування ядерної зброї

Вівторок, 4 жовтня 2022, 19:33

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що низка стратегічних помилок президента Росії Володимира Путіна має припинитися і що будь-яке застосування ядерної зброї призведе до наслідків.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Відповідаючи на запитання, як Британія відповість на застосування Росією тактичної ядерної зброї, Клеверлі сказав, що він не може вдаватися в подробиці, але відповідь буде.

"Неминуче, що застосування ядерної зброї будь-якою країною в будь-якій точці світу не залишиться без відповіді. Я не збираюся обговорювати характер або межу", - сказав він.

Клеверлі сказав, що стратегічні помилки Путіна завдали шкоди Росії і зробили її дедалі більш ізольованою в глобальному масштабі.

"Ми повинні чітко дати зрозуміти, що низка його стратегічних помилок повинна припинитися. Ми продовжуватимемо підтримувати українців у захисті їхньої батьківщини і відстоювати міжнародні правила і норми", - сказав він.

Раніше британські ЗМІ повідомили, що Путін, ймовірно, планує випробування ядерної зброї поблизу України – для цього він спрямував у напрямку лінії фронту так званий "ядерний потяг".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.