Глава МЗС Британії: підтримуватимемо Україну у війні з РФ до самої перемоги

Вівторок, 4 жовтня 2022, 22:02

Новий міністр закордонних справ Великої Британії на конференції Консервативної партії в Бірмінґемі у вівторок запевнив, що Лондон буде підтримувати українців у боротьбі з Росією "до перемоги у цій війні".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

"Ми будемо підтримувати їх (українців), поки не буде відновлено їхню територіальну цілісність. Ми будемо підтримувати їх доти, доки останній російський танк не буде відкинутий останнім українським трактором", – наголосив Клеверлі.

Він закликав колег із Консервативної до "стратегічної витримки", аби підтримка України зберігалася до самого кінця війни.

"Бо якщо ми цього не зробимо, ми пошлемо сигнал кожному потенційному агресору, що наша рішучість є крихкою. І ми не можемо, ми не повинні, ми не будемо посилати цей сигнал у світ", – заявив глава британського МЗС.

Він звернувся до російського керівництва й повторив, що Велика Британія ніколи не визнає анексію Криму, Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

Раніше прем'єр Польщі Матеуш Моравецький сказав, що ідеологія "русского міра" має широку підтримку в Росії, а тому за вторгнення в Україну відповідає не лише президент РФ Владімір Путін, а й країна загалом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: