Прем'єрка Британії проти миру з Росією в обмін на українську землю

Середа, 5 жовтня 2022, 14:22

Прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс, виступаючи на щорічній конференції правлячої Консервативної партії в Бірмінгемі, заявила, що Україна "переможе" і що жодна мирна угода не повинна бути ціною української території.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

"Український народ бореться не лише за свою безпеку, але й за всю нашу безпеку. Це боротьба за свободу і демократію в усьому світі", - сказала Трасс.

За її словами, незаконна анексія Путіним української території є лише останнім актом у його кампанії з підриву демократії та порушення міжнародного права.

"Ми не повинні піддаватися тим, хто хоче укласти угоду, яка торгує українською землею. Вони пропонують заплатити життями українців за ілюзію миру", - заявила Трасс.

"Ми будемо стояти з нашими українськими друзями, скільки б часу це не зайняло. Україна може перемогти. Україна повинна перемогти. І Україна переможе", - наголосила прем’єрка Британії.

При цьому Трасс, яка переживає кризу довіри серед членів партії після суперечливих рішень, отримала одні з найгучніших оплесків своєї промови за розділ, присвячений Україні.

Трасс також додала, що Володимир Зеленський та український народ оцінять "нашу солідарність з ними в цей дуже складний час".

Як повідомлялося, у Великій Британії розпочалася підготовка молодших командирів Збройних Сил України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.