Поліція Німеччини підозрює диверсію "державного підрозділу" на гілках "Північного потоку" - ЗМІ

Середа, 5 жовтня 2022, 16:24

Федеральна кримінальна поліція Німеччини наразі вважає, що причиною витоків газу на гілках російських газопроводів "Північний потік" стала диверсія, і за нею, ймовірно, стоїть іноземна держава. 

Як повідомляє Spiegel, про це йдеться у листі відомства до Мінекономіки, що опинився у розпорядженні редакції, пише "Європейська правда". 

У поліції вважають, що витоки стали наслідком цілеспрямованої диверсії. Інформації про організаторів поки не отримали, але зазначають, що "з огляду на високу складність скоєння злочину і необхідність відповідної підготовки, виглядає ймовірним, що йдеться про державний підрозділ (state actors. - Ред.).

У Кремлі чекають, що РФ долучать до розслідування пошкоджень на "Північному потоці"

Відомство також попереджає, що варто остерігатись нових диверсій на критичній інфраструктурі, які можуть бути і більш численними, і більш серйозними - на лініях електропередачі, газопроводах, підводних кабелях зв’язку, СПГ-терміналах, вітрових електростанціях. 

Як відомо, у Європі вважають інциденти на гілках російського газопроводу наслідком умисних дій. Президент США Джо Байден назвав пошкодження російських газогонів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" свідомим актом диверсії, що стало першою подібною заявою американської сторони.

Зі свого боку президент РФ Владімір Путін звинуватив у диверсії на газопроводах США. 

На вихідних Швеція і Данія заявили, що витік газу з пошкоджених труб припинився, але згодом шведський патруль помітив, що менший витік в "Північному потоці-2" збільшився. Швеція задля розслідування закрила доступ у зону поблизу витоків. 

Читайте більше на цю тему у статті: Росія грає ва-банк: які наслідки матимуть вибухи на "Північних потоках"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.