Франція відключить гарячу воду в державних установах для економії енергії

Середа, 5 жовтня 2022, 19:33

У Франції відключать гарячу воду в туалетах громадських будівель і накаже муніципалітетам знизити температуру води в громадських басейнах на 1 градус в рамках планів зі скорочення енергоспоживання.

Про це повідомило Міністерство енергетики, пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Уряд президента Еммануеля Макрона повинен оголосити про галузеві заходи з енергозбереження в четвер, спрямований на те, щоб уникнути відключень електроенергії або перебоїв з поставками газу в зимовий період.

Уряд доручив промисловості, домогосподарствам та муніципальним органам влади скоротити споживання енергії на 10% у відповідь на скорочення Росією поставок газу та спіралеподібне зростання цін на енергоносії.

Лише на виробництво гарячої води в адміністративних будівлях припадає 10% енергетичних витрат французької держави, де працюють понад п'ять мільйонів людей.

Уряд попросить працівників державного сектору подорожувати поїздом, а не літаком, якщо тривалість поїздки не перевищує чотирьох годин.

Радник міністра транспорту заявив, що міністерство працює над планом, який запропонує людям, які користуються каршерінгом, фінансові пільги.

Уряд також розпочне інформаційну кампанію, щоб закликати громадян економити енергію у всіх аспектах свого повсякденного життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: