Ексгенерал НАТО: занадто рано говорити про "крах" російського фронту

Четвер, 6 жовтня 2022, 13:16

Колишній генерал НАТО Егон Раммс застерігає від недооцінки російських військових, говорити про "крах" російського фронту, на його думку, ще зарано.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в ефірі ZDF.

"Я поки що не бачу цього (обвалу фронту. – Ред.). У росіян ще достатньо сил в Україні. Зрештою, це питання вмілої віддачі наказів і вмілого керівництва, щоб відновити згуртованість з російської точки зору. Говорити про колапс поки що зарано. Для цього ще потрібно провести багато бойових операцій і це буде коштувати ще багато людських життів", – сказав Раммс.

"Моя оцінка така, що українські сили наступають дуже успішно, що у росіян може не бути передумов для продовження бою. Це починається з постачання російських солдатів, продовжується відповідною логістикою в плані боєприпасів, пального тощо. Коли мої бойові машини перестають рухатися, коли я не можу більше стріляти, тоді у мене немає іншого вибору, як тікати", – зазначив також колишній генерал. 

За його словами, західна зброя, поставлена Києву, дала змогу завдавати ефективних ударів у тилу російських військ.

"Зараз ми перебуваємо в позитивній для України точці. Україна повинна мати можливість продовжувати використовувати те, чого вона досягла у своїх наступальних операціях. Для цього їй потрібна підтримка Заходу. Я не хочу поки що говорити про переломний момент, тому що я не знаю, що ще може змусити Путіна вступити в бій", - зазначив Раммс.

Нагадаємо, британська розвідка стверджує, що Росії бракує особового складу для оборони Херсонської області і вона, ймовірно, планує розгортання мобілізованих резервістів у цьому секторі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: