Сусідні з Росією країни ЄС домовились співпрацювати у сфері цивільного захисту

Четвер, 6 жовтня 2022, 22:16

Міністри внутрішніх справ країн Балтії, Польщі та Фінляндії в четвер домовилися посилити регіональне співробітництво шляхом організації експертних консультацій з питань захисту критичної інфраструктури та проведення спільних навчань з цивільного захисту.

Про це передає "Європейська правда" з посиланням на повідомлення міністерства внутрішніх справ Литви.

"Усі країни, що сусідять із Росією, готові ділитися досвідом та координувати свої дії. Домовилися про проведення спільних консультацій з питань захисту інфраструктури та навчань з цивільного захисту. Ця мобілізація, без сумніву, посилить всіх нас", – сказала глава литовського МВС Агне Білотайте.

Під час зустрічі сторони обговорили передовий досвід у сфері цивільного захисту. У відповідь на пошкодження газопроводів "Північний потік" глави МВС також обговорили необхідність посилення захисту стратегічної інфраструктури.

Нагадаємо, міністерство внутрішніх справ Литви підготувало концепцію посилення цивільної оборони до 2030 року, яка передбачає зокрема підготовку до військових загроз.

Серед ключових положень концепції – розширення системи оповіщення, яка б охопила 99% мешканців Литви (зараз 54%) і збільшення кількості сховищ та укриттів (нині їх вистачить для 18% литовців).

Раніше Польща, Естонія, Латвія та Литва підписали спільну заяву про підтримку зусиль України щодо приєднання до Механізму цивільного захисту Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: