Росія побачила "вказівку США" в новому пакеті санкцій ЄС

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 21:40

Речниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова розкритикувала ухвалений Європейським Союзом восьмий пакет санкцій, заявивши, що він дестабілізує світові ринки і шкодить країнам, що розвиваються.

Як повідомляє "Європейська правда", коментар Захарової був розміщений на сайті МЗС РФ у п’ятницю.

"Керівництво Євросоюзу продовжує дезінформаційну кампанію, засновану на брехливих твердженнях про те, що поточні складнощі в плані забезпечення глобальної продовольчої та енергетичної безпеки є не наслідком санкцій ЄС, а результатом проведеної Росією "спеціальної військової операції", – вважає вона.

В МЗС Росії вирішили, що рішення Європейського Союзу запровадити граничне обмеження цін на нафту означає все більшу його залежність від Сполучених Штатів.

"Євросоюз відверто – причому вже не тільки де-факто, а й де-юре – визнає, що ухвалює свої ключові рішення не самостійно, а за вказівкою США. Ані реальні інтереси інших держав, про які західники так дбають на словах, ані навіть елементарні закони функціонування ринкової економіки при цьому у Вашингтоні та Брюсселі враховувати не збираються", – додала Захарова.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу в четвер затвердила рішення запровадити новий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії у відповідь на незаконну анексію Росією українських територій.

Також Європейський Союз затвердив рішення про запровадження санкцій проти ще 30 фізичних і семи юридичних осіб у зв'язку з російською агресією проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: