Рейтинг Трасс опустився до рекордно низького рівня серед британських прем’єрів

Неділя, 9 жовтня 2022, 09:59

Особистий рейтинг прем’єр-міністерки Великої Британії Ліз Трасс після конференції Консервативної партії опустився до -47%, що є найгіршим показником, який коли-небудь фіксувався в аналогічних опитуваннях.

Як пише "Європейська правда", про це свідчать результати опитування компанії Opinium на замовлення газети The Observer.

За останній тиждень на 10%, до 64%, зросла кількість британців, які не схвалюють діяльність чинної британської прем'єрки, тоді як лише 16% її роботу, навпаки, схвалюють.

Однаково погане сприйняття Трасс і серед тих, хто підтримує Brexit (19% схвалюють, 61% не схвалює), так і тих, хто виступав проти виходу Британії з Європейського Союзу (12% схвалюють, 74% не схвалюють).

Гіршими, ніж у Трасс, є рейтинги лише нового міністра фінансів Квасі Квартенга (-51%) у зв’язку із запропонованою ним фінансовою реформою. Оголошене скорочення податків призвело до знецінення фунта стерлінгів і хаосу на ринках.

Рейтинг Трасс наразі нижчий, ніж у колишнього прем’єра Бориса Джонсона після скандалів із вечірками на Даунінг-стрит під час пандемії та Терези Мей за кілька тижнів до відставки. Причому рейтинг погіршився після партійної конференції, яка, як правило, мобілізує підтримку глави уряду.

Більшість виборців у Британії вважають, що прем’єрка має подати у відставку (53%), лише 25% виступають проти. Водночас серед виборців Консервативної партії мінімальна більшість (41% прои 39%) проти відставки Трасс.

Opinium здійснив опитування 2023 британців онлайн з 5 по 7 жовтня.

Як повідомлялося, британські лейбористи отримали рекордну перевагу над консерваторами на хвилі економічних потрясінь після прийняття урядом міні-бюджету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: