Втрати РФ у війні перевищили 100 тисяч вбитими і пораненими, України, ймовірно, теж - генерал США

Четвер, 10 листопада 2022, 08:29

Російські військові зазнали понад 100 тисяч втрат убитими та пораненими військовими в Україні, і українські сили, ймовірно, зазнали такого ж рівня втрат у війні, що триває дев'ятий місяць.

Про це заявив генерал Марк Міллі, керівник Об'єднаного комітету начальників штабів США на заході Економічного клубу Нью-Йорка, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Міллі сказав, що війна перетворила від 15 до 30 мільйонів українців на біженців, а в результаті бойових дій, ймовірно, загинули 40 тисяч українських мирних жителів.

Втрати РФ у бронетехніці дійшли до понад 40 одиниць щодня - розвідка Британії

"Ви бачите понад 100 тисяч російських солдатів убитими та пораненими. Те саме, мабуть, і з українського боку. Багато людських страждань", - сказав Міллі.

Агентство відзначає, що оцінка генерала США наразі не може бути незалежно підтверджена.

Ремарки Міллі пропонують найвищу на сьогодні оцінку США втрат у війні у той час, коли Україна та Росія зіткнулися з потенційним зимовим затишшям у бойових діях, яке, на думку експертів, може дати можливість для переговорів.

Росія втратила 6000 одиниць техніки і не встигає поповнити боєприпаси – звіт уряду США

Відповідаючи на запитання щодо перспектив дипломатії в Україні, Міллі зазначив, що рання відмова від переговорів під час Першої світової війни посилила людські страждання і призвела до мільйонів жертв.

"Тому, коли є можливість вести переговори, коли можна досягти миру... ловіть момент", - сказав Міллі.

Раніше в середу Росія оголосила, що її війська будуть виведені із західного берега Дніпра поблизу Херсона, що стане серйозною невдачею для Москви та потенційним поворотним моментом у війні.

Деякі експерти кажуть, що остання невдача РФ може дозволити Україні вести переговори з позиції сили, тоді як інші стверджують, що Росія може використати переговори, щоб виграти час для перезавантаження та переозброєння своїх сил для нового весняного наступу.

У США оцінили втрати України під час повномасштабного вторгнення Росії

За оцінкою Міллі, початкові дані показали, що Росія завершує виведення військ із Херсона, але на повне виведення може піти час.

"Їм не знадобиться день чи два, їм будуть потрібні дні і, можливо, навіть тижні, щоб відвести ці сили на південь від цієї річки", - сказав Міллі, оцінивши, що у Росії, ймовірно, було від 20 до 30 тисяч солдатів у цьому районі.

Як повідомлялося, деякі американські й західні чиновники все частіше вважають, що ані Україна, ані Росія не зможуть досягти заявлених цілей у війні, тож розглядають прийдешню зиму, коли бойові дії сповільняться, як момент для початку дипломатичних переговорів між сторонами.

Україна вважає чергові спроби Росії запросити її до переговорів про завершення війни "димовою завісою" для того, щоб виграти час і змінити ситуацію на свою користь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.