Британія заморозила російських активів на 18 млрд фунтів стерлінгів 

Четвер, 10 листопада 2022, 11:59

Британський уряд заморозив активи, які належать російським олігархам, іншим фізичним та юридичним особам, що перебувають під санкціями за вторгнення РФ в Україну, на загальну суму 18 мільярдів фунтів стерлінгів (20,5 мільярда доларів).

Про це повідомило агентство Reuters, пише "Європейська правда".

За даними Управління щодо здійснення фінансових санкцій, Росія випередила Лівію та Іран і стала країною, на яку Британія наклала найбільше санкцій.

Російських активів було заморожено на суму на 6 мільярдів фунтів більшу, ніж у рамках всіх інших британських санкційних режимів.

"Ми ввели найсуворіші санкції проти Росії, і це підриває їхню військову машину. Наш посил зрозумілий: ми не дозволимо Путіну досягти успіху в цій жорстокій війні", - сказав Ендрю Гріффіт, молодший міністр фінансів. 

На сьогодні Британія запровадила санкції щодо понад 1200 фізичних осіб та понад 120 організацій РФ, у тому числі щодо відомих бізнесменів та компаній і відомих політиків.

2 листопада Британія запровадила санкції проти чотирьох російських металургійних та нафтохімічних магнатів, які фінансують війну РФ проти України.

Британія також заборонить послуги, що допомагають транспортувати російську нафту


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.