Польща виставить РФ рахунок за несплачену оренду ділянки під базу відпочинку під Варшавою

Четвер, 10 листопада 2022, 12:45

Польська служба з охорони лісів проводять інвентаризацію майна в Скуб'янці на Зегжинській затоці біля Варшави, яке донедавна займало посольство Російської Федерації.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

"Наприкінці року "Державні ліси" матимуть повну інформацію, яка дозволить провести розрахунки з російською стороною за майно в Скуб'янці, де діяла база відпочинку російського посольства", - повідомив речник установи Міхал Гзовський.

Орендована росіянами з 1980-х років ділянка має площу близько 6 га, на ній стоять два готелі, дві вілли і вісім котеджів для відпочинку. Всі будівлі знаходяться в жахливому стані. У них вибиті вікна, прогнила підлога, понівечена побутова техніка та меблі, руйнуються дахи.

"Будівлі побудовані за кошти російської сторони. Тільки після інвентаризації цих будівель ми знатимемо, скільки вони коштують, і тоді будемо компенсувати ці витрати", - сказав Гзовський.

Він додав, що працівники Держлісагентства також проведуть інвентаризацію стану лісу. Вони перевірять, чи були видалені дерева і скільки їх було видалено. "Це ліс, а не рекреаційна зона", пояснив він.

"Ми перевіримо, які витрати ми понесли на утилізацію сміття, охорону цього майна і заборгованість по орендній платі. Наприкінці року ми матимемо повну інформацію для проведення розрахунків з російською стороною", - повідомив він.

Нагадаємо, на початку листопада польська служба з охорони лісів взяла під свій контроль курорт "Скуб’янка" під Варшавою, який радянське, а потім російське посольство орендувало з 1980-х років – відповідний договір розірвали після повномасштабного вторгнення Росії проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.