В МЗС України закликали "нейтралізувати" військову співпрацю Росії з Іраном 

Четвер, 10 листопада 2022, 16:55

У Міністерстві закордонних справ України закликали міжнародну спільноту вжити заходів для того, щоб "нейтралізувати" військову співпрацю Росії та Ірану, оскільки  це загроза для всього світу.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, пише "Європейська правда".

Він зазначив, що Україна продовжує виявляти факти надання Іраном Росії іранської зброї, яку Кремль задіює у війні проти України, а також відомо, що Іран нарощує виробництво озброєння і потенційно може застосувати його проти якоїсь із країн на Близькому Сході 

"Маємо дивитися правді в очі: військова співпраця РФ та Ірану нині загрожує не лише безпеці України, але і миру та безпеці у світі. Критично важливо, аби міжнародна спільнота максимально активізувала зусилля з метою нейтралізації деструктивної взаємодії Росії та Ірану в військовій сфері", - наголосив він.

Ніколенко також прокоментував інформацію британського Sky News, що Росія могла "заплатити" Ірану за дрони-камікадзе захопленою в Україні західною зброєю - зазначивши, що уся західна зброя "перебуває під пильним контролем уряду України та наших партнерів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.