Президент Сербії пояснив, які висновки зробив з поразки росіян під Херсоном

Четвер, 10 листопада 2022, 20:46

Президент Сербії Александар Вучич визнав, що не очікував оголошення Росією відступу з правого берега Дніпра в Херсонській області, але вважає це уроком для своєї країни.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Pink, він сказав у четвер у Парижі після зустрічі з французьким президентом Емманюелем Макроном.

"Я думав, що росіяни будуть чинити більше опору під Херсоном, але я помилився. Ми повинні розуміти, що маємо самі творити своє майбутнє, у військовому сенсі маємо потурбуватися про себе, дотримуватися військового нейтралітету, бо це – доказ нашого лібертаріанського підходу: бути собою по-своєму, підтримувати хороші відносини з нашими друзями на Заході й на Сході. Для нас очевидно, наскільки складне наше становище", – зазначив Вучич.

Нагадаємо, вдень 9 листопада міністр оборони РФ Сергєй Шойгу заявив, що Росія вирішила відступити з правого берега Дніпра. Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що відхід російських військ з правобережної Херсонщини стане ще однією перемогою України у війні проти РФ.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що до заяв російських військових про відступ із правого берега Дніпра на Херсонщині потрібно ставитися обережно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: