Мінфін США вивів з-під санкцій обслуговування платежів російських дипустанов

Четвер, 10 листопада 2022, 21:07

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США видало генеральну ліцензію, яка виводить з-під дії санкцій операції, пов’язані з обслуговуванням діяльності російських дипломатичних представництв.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідна інформація міститься на сайті Мінфіну США.

Генеральна ліцензія дозволяє американським фізичним та юридичним особам "здійснювати всі операції, які зазвичай відбуваються і є необхідними для офіційної діяльності дипломатичних або консульських представництв уряду Російської Федерації".

До таких операцій належать зокрема виплата заробітної плати та компенсація праці працівникам російських посольств і консульств. Дія генеральної ліцензії поширюється на операції як у США, так і за їхніми межами.

Міністерство фінансів США зауважує, що генеральна ліцензія не дозволяє здійснювати будь-які транзакції за участю підсанкційних фізичних та юридичних осіб – зокрема й російських банків, проти яких запроваджені обмеження.

Раніше посол Росії у США Анатолій Антонов заявляв, що американський Bank of America фактично заблокував рахунки російських генеральних консульств у Нью-Йорку й Г’юстоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: