Україна готує переговорну позицію щодо переговорів про вступ до ЄС

П'ятниця, 11 листопада 2022, 15:27

Вже у січні наступного року в уряді почнуть роботу над формуванням переговорної позиції щодо переговорів про вступ до ЄС.

Про це під час форуму Re:Open Zakarpattia заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає кореспондент ЄвроПравди.

"Ми розуміємо, що коли почнуться наші переговори з ЄС щодо вступу, то вони будуть непростими, оскільки нам потрібно захищати наші національні інтереси. І при цьому у ЄС є набагато більший досвід у веденні таких переговорів", - заявила вона.

"Саме через це ми заздалегідь починаємо готуватися до цих переговорів – вже у січні ми почнемо консультації по тому, якою буде наша переговорна позиція", - заявила віцепрем’єрка.

"Ми закликаємо український бізнес долучатися до цих консультацій та вносити своє бачення. Щоб їхні інтереси були захищені під час перегорів із ЄС", - уточнила вона.

За словами Ольги Стефанішиної, позиція ЄС буде зрозуміла вже у грудні, коли буде результат огляду української економіки.

"Виходячи з неї, буде зрозуміла переговорна позиція ЄС і їхні пропозиції до нас. У відповідь ми маємо сформувати свої відповіді, щоб наша позиція була узгоджена до кінця (наступного) року", - додала вона.

Раніше голова Верховної ради Руслан Стефанчук заявляв, що до кінця осені 2022 року парламент та інші суб’єкти європейської інтеграції зможуть виконати зобов’язання для початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: