У французькому Ліллі завдяки пильності жителя ніхто не загинув унаслідок обвалу будинків

фото
Субота, 12 листопада 2022, 21:22

У місті Лілль на півночі Франції в суботу вранці обвалилися два житлові будинки, але жертв вдалося уникнути завдяки місцевому жителю, який помітив тріщини на стіні й попередив про це місцеву владу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Житель одного з будинків повернувся додому близько третьої ранку й помітив тріщини на стіні. Він зв'язався з екстреними службами, які ухвалили рішення про всяк випадок евакуювати жителів цієї та прилеглої будівель та створити огорожу довкола них.

Уранці в суботу стіна, на якій помітили тріщини, справді обвалилася, і два будинки були зруйновані повністю. Але завдяки тому, що напередодні звідти евакуювали жителів, жертв вдалося уникнути. З-під завалами рятувальники дістали лише одного потерпілого із легкими травмами.

 
Фото: Le Matin

Мерка Лілля Мартін Обрі подякувала жителю будинку, імені якого влада не розкриває.

"Я досі тремчу, бо якби цей чоловік не прийшов додому о третій ранку й не зв'язався з нами, ми б не змогли відреагувати і, очевидно, мали б загиблих. Він також попередив поліцію й рятувальників, які вирішили евакуювати будівлю, визначивши, що існує реальний ризик", – сказала Обрі BFMTV.

Нагадаємо, у 2018 році у місті Марсель на півдні Франції стався обвал двох аварійних будівель, унаслідок чого загинуло вісім осіб, що викликало різку критику на адресу місцевої влади і французького уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: