Ірландія та Ісландія з'єдналися новим підводним телекомунікаційним кабелем

Понеділок, 14 листопада 2022, 10:14

Ірландія та Ісландія завершили проєкт з прокладання нового підводного телекомунікаційного кабелю.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Цей проєкт є частиною ширшої стратегії Дубліна, спрямованої на те, щоб зробити Ірландію "воротами до Європи", виступаючи як сполучна ланка між Європою та Північною Америкою.

Кабель безпосередньо з'єднує Голвей на західному узбережжі Ірландії з Торлакшофном на півдні Ісландії та, у свою чергу, з'єднає Ірландію з Північною Європою через додаткові підводні лінії зв'язку між Ісландією та Данією.

Кабель Ірландія-Ісландія, яким керує Farice, компанія, що належить уряду Ісландії, покликаний поліпшити як міжнародний, так і внутрішній зв'язок, заявив уряд Ірландії, і зробити свій внесок у збільшення пропускної спроможності, необхідної для задоволення попиту, що росте, на цифрові технології та дані.

"Сьогодні перший день, коли до Ірландії підведено підводний кабель, який не пов'язаний з Великою Британією чи Північною Америкою", - сказав Оссіан Сміт, державний міністр, який відповідає за зв'язок та економіку.

"Це початок стратегічного кроку Ірландії щодо прямого з'єднання з Північною та Південною Європою. Ірландія тепер відкрита для бізнесу щодо прокладання підводних кабелів", - додав він.

Вже ведеться планування двох подібних проєктів, один із яких з'єднає Ірландію з Японією через Північно-Західний прохід, а інший з'єднає її з Португалією, що, за словами міністра довкілля та комунікацій Імона Раяна, може стати "початком нового зв'язку" вздовж східної Атлантики".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: