ЄС надасть 210 млн євро на продовольчу допомогу найбільш постраждалим країнам

Понеділок, 14 листопада 2022, 12:26

Європейська комісія оголосила про новий пакет гуманітарної допомоги на 210 мільйонів євро 15 країнам, які найбільше постраждали від руйнівних наслідків погіршення продовольчої безпеки в усьому світі.

Про це йдеться у заяві ЄК, пише "Європейська правда".

"Війна Росії в Україні має серйозний вплив на глобальне постачання продовольства. Країни, які вже були вразливі до продовольчого шоку, опинилися в драматичній ситуації. Ми повинні діяти, щоб уникнути голоду в деяких з найбідніших регіонів світу. ЄС підтримує найбільш вразливі країни, і сьогодні ЄС продовжує свою підтримку тим, хто її потребує", - сказала президентка Урсула фон дер Ляєн.

Найбільшу частину коштів отримає Афганістан - 75 мільйонів євро підуть на вирішення драматичної ситуації з продовольчою безпекою, де допомоги потребують близько 24 мільйонів людей.

Ще 35 млн передбачено для Ємену, 30 млн євро для країн Латинської Америки. Також допомога передбачена країнам Африки і Близького Сходу.

Таким чином, загальна підтримка ЄС у сфері глобальної продовольчої безпеки досягне 8 мільярдів євро в період 2020-2024 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: