Канцлер Німеччини: важко буде досягти спільної заяви щодо війни в Україні на G20

Понеділок, 14 листопада 2022, 12:42

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що на зустрічі G20 в Індонезії цього тижня буде важко виступити з чіткою спільною заявою щодо глобальних проблем і війни в Україні.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Сінгапуру, пише "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

"Ми дуже наполегливо працюємо над тим, щоб ми не тільки робили чіткі, важливі заяви з усіх питань, які разом впливають на світ... але й з питань миру та наслідків російської агресивної війни проти України", — сказав він.

"Це буде важка поїздка, і я думаю, що це займе багато нашого часу та зусиль на Балі", - додав канцлер.

Раніше Шольц розкритикував президента Росії Владіміра Путіна за відмову приїхати на зустріч глав держав та урядів країн G20 на Балі.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що високопоставлені індонезійські політики, включно з президентом Джоко Відодо, закликають західних лідерів піти на поступки щодо своєї критики Росії, аби уникнути завершення саміту G20 на Балі цього тижня без ухвалення спільної заяви.

Які рішення мають ухвалити на Балі та чому є підстави говорити про небезпеку для України, читайте у статті "Європейської правди" або дивіться блог "Велика двадцятка" проти Путіна. Чи "за"? Деталі про саміт, де говоритимуть про майбутнє світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.