Понад 20 країн ЄС запропонували свої можливості для навчання українських солдатів

Вівторок, 15 листопада 2022, 19:14

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що понад 20 країн ЄС запропонували свої можливості в рамках нової військової місії для навчання українських військових.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав після засідання міністрів оборони країн ЄС.

"Вчора міністри закордонних справ, сьогодні міністри оборони офіційно запустили місію військового сприяння ЄС для України. Це сталося менше ніж через три місяці від моєї пропозиції цієї місії" - заявив Боррель.

"Перше група з 15 тисяч українських солдатів буде тренуватися в наших навчальних таборах. Понад 20 держав-членів запропонували свої можливості для участі у цій місії" - додав він.

За його словами, місія проходитиме лише на території ЄС, а її командування перебуватиме у Брюсселі.

"Але буде загальновійськове військове командування на оперативному рівні в Польщі та спеціальне тренувальне командування в Німеччині. Ця місія буде тісно координувати свою діяльність із партнерами та союзниками", - зазначив Боррель.

Для підтримки цієї місії ЄС погодився виділити 16 млн євро для забезпечення обладнання та боєприпасів.

Рада ЄС також офіційно запустила місію військової допомоги Європейського Союзу для України. Її метою є посилення військової спроможності Збройних сил України, щоб вони могли захищати територіальну цілісність і суверенітет України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також захищати цивільне населення. 

EUMAM Ukraine має мандат на проведення індивідуальної, колективної та спеціалізованої підготовки до 15 000 військовослужбовців Збройних сил України в різних місцях на території держав-членів ЄС.

За словами глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, тренувальна місія почне працювати за кілька тижнів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.