В Ірландії висміяли нові російські "санкції"

Середа, 16 листопада 2022, 18:25

В Ірландії з байдужістю та глузливо поставилися до рішення Росії заборонити в’їзд 52 ірландським політикам та урядовцям включно з прем’єр-міністром Міхолом Мартіном.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Жоден із ірландських топ-посадовців офіційно не коментував "санкції" Росії, які передбачають заборону на в’їзд, але представники Мартіна й віцепрем’єра Лео Варадкара, який 17 грудня згідно з умовами коаліційного договору має очолити уряд, заявили, жоден із них не планує відвідувати РФ у будь-якому випадку.

Питання про російські "санкції" було порушене під час засідання парламенту Ірландії в середу. Депутат Ніл Річмонд запитав прем’єра, чи не настав час вислати посла Росії і закрити її велике посольство через підозри у шпигунстві й поширенні дезінформації.

У відповідь Міхол Мартін розсміявся: "Я не думаю, що я коли-небудь раніше був під санкціями". Російські обмеження він назвав "частиною ширшої пропагандистської війни, яку веде Росія".

Росія обурилася намірами Ірландії переглянути нейтральний статус

Водночас прем’єр Ірландії виступив за збереження відкритих дипломатичних каналів із Москвою "незалежно від того, наскільки це може бути неприємно в певні моменти".

За даними Politico, російські обмеження стали приводом для глузувань у їдальні парламенту Ірландії. Один депутат жартував, що намагається повернути гроші за попередньо заброньовану путівку на змагання з ведмежої боротьби в Сибіру. Інші – засмучувалися через те, що їм не вдалося потрапити до списку важливих політиків Кремля.

Крім того, між партіями коаліції виникла суперечка через те, що Росія запровадила санкції переважно проти "Фіне Гел" Варадкара, а не "Фіанна Файл" Мартіна.

Як повідомлялося раніше в середу, Росія внесла у чорний список 52 представників керівництва та політичних діячів Ірландії. "Діючи під диктовку Брюсселя, Ірландія веде агресивну антиросійську пропагандистську кампанію", - заявили у російському відомстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: