Ердоган вважає, що ні Росія, ні США не застосують ядерну зброю

Четвер, 17 листопада 2022, 12:16

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після переговорів між США та Росією на початку цього тижня в Анкарі отримав від своєї розвідки інформацію про те, що жодна зі сторін не застосовуватиме ядерну зброю.

Про це Ердоган сказав представникам ЗМІ у четвер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN Turk.

У коментарях, зроблених Ердоганом дорогою із саміту G20, Ердоган сказав, що дві країни повинні частіше зустрічатися, щоб запобігти новій світовій війні.

"Інформація, яку я отримав від мого директора розвідки про те, чи Росія і Сполучені Штати вдаватимуться до ядерної зброї, полягає в тому, що на цей момент жодна зі сторін не робитиме жодних спроб щодо ядерної зброї", - сказав Ердоган.

У минулі місяці побоювання щодо розгортання ядерної війни підігріли погрози президента Росії Владіміра Путіна застосувати ядерну зброю у війні проти України.

Цього тижня у рамках першого відомого контакту на високому рівні між США і Росією з моменту вторгнення Росії в Україну 24 лютого глава ЦРУ Вільям Бернс прибув в Анкару, щоб зустрітися з Сєргєєм Наришкіним, головою Служби зовнішньої розвідки РФ.

У Білому домі заявили, що Бернс прибув у Туреччину, аби передати Наришкіну послання про наслідки потенційного застосування Росією ядерної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: