Посол України у США впевнена, що після проміжних виборів підтримка Конгресу збережеться

Четвер, 17 листопада 2022, 18:40

Посол України в США Оксана Маркарова не бачить ризиків витрати Києвом двопартійної підтримки Конгресу після проміжних виборів, що відбулися в листопаді.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ", про це Маркарова заявила під час онлайн-діалогу з академічною спільнотою Львівської політехніки в четвер.

"У питаннях безпекової допомоги у нас ніколи не було великих розбіжностей і раніше. Це питання завжди мало дуже чітку двопартійну підтримку, і те, що ми чуємо зараз від конгресменів і сенаторів, які були переобрані і продовжать працювати, і від нових, з якими ми вже зараз починаємо активні контакти, я не бачу ризиків щодо збереження такої потужної двопартійної підтримки", – сказала вона.

Посол України зазначила, що збереження двопартійної підтримки потребуватиме багато роботи і постійної залученості. Водночас вона вказала, що допомога Україні відповідає стратегічним інтересам США, їхнім принципам і цінностям, а також оцінкам ризиків того, що перемога Росії у війні буде загрозою для всіх демократій.

Зеленський занепокоєний заявами деяких конгресменів США про підтримку України

"І якщо вже зовсім прагматично говорити, то набагато дешевше допомогти нам перемогти Росію, поки це ще в Україні, ніж якщо, не дай боже, ця війна перекинеться в інші країни. Тоді доведеться не тільки надавати допомогу збройно, а й пряму військову – надсилати чоловіків і жінок воювати за інших членів НАТО", – підсумувала Маркарова.

Нагадаємо, 8 листопада у США відбулися проміжні вибори, на яких американці переобирали всіх 435 членів Палати представників Конгресу й третину (35) сенаторів. 

Республіканська партія за підсумками проміжних виборів з незначною перевагою отримує більшість у Палаті представників Конгресу США, де перед цим мали більшість демократи.

У Сенаті демократи все ж зберегли більшість, підтвердивши перемогу у боротьбі за вісім з дев’яти мандатів, де мали шанс виграти республіканці. Результати змагання за останнє з цих місць визначаться результатами у штаті Джорджія. 

Дивіться також відео ЄвроПравди: Головні сенсації та наслідки для України: результати виборів до Конгресу США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: