Італійський суд виправдав Берлусконі у справі про підкуп

Четвер, 17 листопада 2022, 18:46

Італійський суд у четвер виправдав колишнього прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі у підкупі свідка у справі про проституцію неповнолітніх у 2013 році.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Берлусконі був звинувачений у тому, що він нібито заплатив італійському співакові Маріано Апічеллі 157 000 євро за брехню на попередньому судовому процесі, під час якого його звинувачували в тому, що він заплатив за секс з 17-річною марокканською танцівницею нічного клубу.

Берлусконі, лідер правої партії "Вперед, Італіє!", яка підтримує новостворений уряд прем'єр-міністра Джорджії Мелоні, був виправданий у цій справі.

Він не визнав себе винним у подальшому процесі у справі про хабарництво, і прокурор Риму Роберто Фелічі заявив суду в четвер, що його слід відпустити, оскільки немає справи, за якою він мав би відповідати.

Судді також виправдали Апічеллу в отриманні хабарів і зняли з нього звинувачення в дачі неправдивих свідчень, оскільки минув термін для винесення вироку за такий злочин.

Апічелла була постійним запрошеним співаком на багатьох так званих вечірках Берлусконі "Bunga Bunga", які спровокували скандал, що призвів до відставки медіа-магната з поста прем'єр-міністра в 2011 році, що ознаменувало кінець його четвертого уряду.

Захист заявив, що Апічелла отримував щомісячні внески від Берлусконі з 2002 року у вигляді гонорарів або пожертвувань, не пов'язаних зі звинуваченнями, висунутими в суді.

Судовий процес у Римі є однією з трьох взаємопов'язаних справ, які розглядаються в різних містах з міркувань територіальної юрисдикції.

В окремій справі, що розглядається в міланському суді, Берлусконі звинувачується в підкупі 24 свідків, в основному молодих гостей на його вечірках. У травні прокурори попросили ув'язнити його на шість років. Берлусконі заперечує звинувачення, і вирок очікується не раніше січня 2023 року.

Минулого року суд в Сієні виправдав Берлусконі в тому, що він нібито підкупив іншого свідка своїх партій. Прокурори подали апеляцію на це рішення, але дата нового судового розгляду ще не призначена.

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі спричинив резонанс своєю заявою про вторгнення Владіміра Путіна в Україну напередодні парламентських виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: