У Німеччині засудили чоловіка, який надсилав листи з погрозами публічним діячкам

Четвер, 17 листопада 2022, 19:14

Регіональний суд у Німеччині засудив до майже шести років позбавлення волі 54-річного чоловіка, який протягом 2000-2007 років написав понад 80 листів з погрозами на адресу публічних діячок, зокрема адвокаток, політикинь та журналісток.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Суддя Корінна Дістлер визнала жителя Берліна, якого ідентифікували як Александер М. винним у низці правопорушень, зокрема публічного підбурювання до вчинення злочину, погроз, образ, примусу, порушення громадського спокою і розпалювання ненависті.

Сам підсудний у своєму останньому слові заперечив усі звинувачення. Він заявив, що був учасником праворадикальної групи в даркнеті, але не писав повідомлень і не скоював жодних злочинів.

Як встановило слідство, протягом серпня 2018-го – березня 2021 року чоловік надіслав електронною поштою, факсом або текстовими повідомленнями понад 80 повідомлень із образами й погрозами вбивством.

Листи отримували переважно публічні діячки – адвокатки, політикині та журналістки. Деякі листи містили підпис "Хайль Гітлер".

Назва "NSU2.0", яка містилася в листах, відсилала на правоекстремістське угруповання, яке в період з 2000 по 2007 роки вбило дев'ять мігрантів та жінку-поліцейського.

Прокуратура вимагала для Александера М. покарання у вигляді позбавлення волі строком на сім років і шість місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.