Міністра освіти Грузії допитають у парламенті через російські школи

П'ятниця, 18 листопада 2022, 13:16

Міністр освіти Грузії Міхеїл Чхенкелі у п'ятницю відповідатиме у парламенті на запитання від фракції опозиційного Національного руху щодо російських шкіл у країні.

Про це повідомляє "Грузия Online", пише "Європейська правда".

Парламентарі використали своє право на інтерпеляцію - особливий вид офіційного запиту, коли представник уряду відповідає на поставлені запитання.

Перше питання - зростання в Грузії кількості російськомовних шкіл після припливу мігрантів із Росії. 

За даними фракції, зараз у Грузії 11 муніципальних російських шкіл і 47 російськомовних секторів у змішаних школах. При цьому збільшується кількість приватних російськомовних шкіл. 

Фракція просить міністра прояснити політику відомства з цього питання.

Опозицію також непокоїть зростання кількості студентів, які взяли академічну відпустку - переважно йдеться про іногородніх, які не можуть дозволити собі жити в містах через зростання цін.

У п'ятницю в парламенті на питання депутатів відповідатиме також прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі. Блок питань для прем'єра стосується виконання умов Єврокомісії для набуття Грузією статусу кандидата на вступ до ЄС.

За даними президентки Грузії Саломе Зурабішвілі, після схвалення рішення президента Росії Владіміра Путіна про мобілізацію понад 700 тисяч росіян перетнули кордон із Грузією і понад 100 тисяч з них залишилися в країні.

Як повідомлялося, 78% опитаних громадян Грузії не підтримують вільний, безвізовий в'їзд громадян Росії до країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: