У Кишиневі партія "Шор" зібрала новий мітинг: вимагають відставки глави Генпрокуратури

фото
П'ятниця, 18 листопада 2022, 13:48

У Кишиневі члени та прихильники проросійської партії "Шор" влаштували акцію протесту в центрі столиці. 

Про це повідомило видання Newsmaker, пише "Європейська правда".

Учасники перекрили дорогу та почали рух у бік будівлі Генпрокуратури. Вони вимагають відставки тимчасово виконуючого обов'язки головного прокурора Іона Мунтяну. Вони також скандують "Геть Маю Санду" та "Геть диктатуру!".

 

Поліція повідомила, що з початку акції протесту вже 16 людей, у тому числі 3 неповнолітніх, були доставлені до відділків для встановлення особи. Згодом було встановлено, що одна особа перебуває в розшуку.

Партія "Шор" вже близько 10 тижнів організовує протести в Кишиневі. Члени та представники формування вимагають відставки президентки, розпуску парламенту та організації дострокових парламентських виборів. 

З іншого боку, керівництво країни заявило, що люди мають право на мирний протест, але закликало організаторів не порушувати закон.

9 листопада кабмін Молдови на засіданні 9 листопада підтримав пропозицію міністра юстиції про звернення до Конституційного суду щодо визнання партії "Шор" незаконною. 

Правоохоронці провели серію обшуків в офісах партії та вилучили гроші, що могли призначатися для "зарплати" учасникам акцій протесту; в одному випадку лідер партії Ілан Шор прямо визнав це.

Читайте більше у статті:  Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: