Банк Канади оголосив про випуск облігацій на підтримку України

П'ятниця, 18 листопада 2022, 16:22

Банк Канади (центральний банк країни) у п’ятницю анонсував випуск Облігацій суверенної підтримки України (Ukraine Sovereignty Bond), за допомогою яких канадці зможуть допомогти з фінансуванням Києва.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"З метою надання канадцям можливості безпосередньо підтримати Україну уряд Канади оголосив про випуск Облігацій суверенної підтримки України. П'ятирічні облігації на суму 500 мільйонів доларів США, деноміновані в канадських доларах, будуть випущені наприкінці листопада 2022 року", – йдеться в повідомленні регулятора.

Як пояснили в міністерстві фінансів Канади, ті громадяни країни, які візьмуть участь у проєкті Облігацій суверенної підтримки України, фактично придбають звичайні п'ятирічні облігації канадського уряду за приблизно поточною ставкою дохідності 3,3%.

"Відсотки за облігаціями виплачуватимуться двічі на рік, 24 лютого та 24 серпня, до погашення облігацій у 2027 році. Наприклад, інвестори, які вклали 1000 доларів США з прибутковістю 3,3%, будуть отримувати 16,50 доларів США в лютому та серпні кожного року до 2027 року", – пояснюють у відомстві.

Термін погашення Облігацій суверенної підтримки України настане 24 серпня 2027 року – на День Незалежності України. Тоді власники облігацій отримають повну суму своїх початкових інвестицій.

Нагадаємо, про випуск спеціальних облігацій на підтримку України раніше оголосив канадський прем'єр Джастін Трюдо. 

За офіційними даними, у 2022 році Канада виділила два мільярди доларів фінансової допомоги Україні. Ще майже 1,5 мільярда доларів були виділені на військову допомогу, а 320 мільйонів доларів – на гуманітарну допомогу та імміграційні заходи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: