У Швейцарії відбудуться найбільші з 1989 року військові навчання

П'ятниця, 18 листопада 2022, 17:32

Збройні сили Швейцарії з 22 по 29 листопада проведуть спільні навчання PILUM 22 за участю п’яти тисяч військовослужбовців – вони стануть наймасовішими військовими навчаннями в країні з 1989 року.

Як повідомляє "Європейська правда", таке анонсувала Федеральна рада Швейцарії в п’ятницю.

Навчання, планування яких тривало два роки, охоплять швейцарські кантони Берн, Золотурн, Аргау, Люцерн і Цюрих. Вони спрямовані на відпрацювання стандартних процедур і ведення бойових дій проти озброєних груп.

"Мета – оцінити здатність захистити країну та її мешканців у разі виникнення збройного конфлікту, у тому числі на місцевості. PILUM 22 надасть уроки щодо поточного стану сухопутних військ та шляхів їх розвитку в майбутньому", – пояснюють у швейцарському уряді.

Нейтралітет Швейцарії сумісний із санкціями ЄС, але не членством у НАТО – доповідь уряду

У навчаннях візьмуть участь чотири механізовані батальйони, батальйон матеріально-технічного забезпечення та гірсько-піхотна рота, а також інші формування, зокрема група радіоелектронної боротьби та загін командування Сил спеціальних операцій.

Як відомо, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у традиційно нейтральній Швейцарії збільшилася кількість прихильників поглибленого партнерства з НАТО й посилення армії.

У вересні влада Швейцарії задекларувала, що прагнутиме тісніших зв’язків у сфері оборони та безпеки з Європейським Союзом і НАТО після вторгнення Росії в Україну, зберігаючи при цьому свій традиційний нейтралітет.

Читайте також: Корекція нейтралітету: як російська агресія вплинула на безпекову політику Швейцарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.