Берлінський зоопарк несподівано закрили через випадок пташиного грипу

П'ятниця, 18 листопада 2022, 19:56

Берлінський зоопарк несподівано закрив свої двері для відвідувачів в п'ятницю з міркувань обережності після того як у болотного птаха, який помер на початку цього тижня, виявили пташиний грип.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Зоопарк, який прийняв понад 3,7 мільйона гостей в 2019 році, що є його останнім показником, не повідомив, коли знову відкриється для відвідувачів.

"Ми негайно відреагували далекосяжними карантинними заходами. Майже всі птахи, в тому числі наші пінгвіни, були переміщені в задні вольєри або стайні", - сказав Крістіан Керн, зоологічний директор зоопарку в центрі Берліна, а також зоопарку Tierpark у східній частині німецької столиці.

Керн додав, що інші птахи не мають відповідних ознак захворювання, але всі вони все одно будуть протестовані на пташиний грип.

Весь зоопарк був закритий для відвідувачів, щоб уникнути ризику занесення пташиного грипу в інші популяції, йдеться в повідомленні, а персонал носить захисний одяг.

Поширення високопатогенного пташиного грипу (ВПГП), який зазвичай називають пташиним грипом, викликає занепокоєння урядів і птахівничої галузі через руйнівні наслідки, які він може спричинити для пташиних зграй, можливість торговельних обмежень і ризик передачі вірусу людині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: