На півночі Албанії - повені після сильних злив, повідомляють про загиблих 

Понеділок, 21 листопада 2022, 09:37

Через повені на північному заході Албанії, де протягом вихідних йшли майже безперервні сильні зливи, у понеділок у постраждалих районах не відкриються школи; ймовірно, загинули дві людини. 

Про це повідомляє AFP, пише "Європейська правда".

Нещасний випадок стався в районі міста Шкодер. Автомобіль із родиною - батьком, 18-річним сином і 14-річною донькою - потрапив у пастку на гірській дорозі, машину понесло потоком води. Дівчину врятували місцеві мешканці, брата і батька ще не знайшли. "За нашими даними, обоє чоловіків загинули", - повідомив речник поліції. 

Багато домогосподарств у районі постраждали від підтоплень і зсувів, евакуйовані щонайменше сім родин.

 

Міністр освіти Евіс Куші оголосив, що в близько двох десятків шкіл у постраждалих районах з міркувань безпеки призупиняють навчання до покращення ситуації. 

У неділю уряд збирав нараду комітету з цивільної безпеки. Як зазначають, у найближчі дні теж очікуються інтенсивні опади і в районі міст Шкодер, Лежа, Вльора, Дуррес та біля столиці Тірани є ризик надзвичайних ситуацій. 

"Ми моніторимо ситуацію постійно. Міноборони, агентство з цивільного захисту і Збройні сили готові за потреби допомагати місцевим органам влади і населенню", - зазначили у Міністерстві оборони. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.