Міністр оборони Італії: Путін байдужий до будь-якого зовнішнього тиску

Понеділок, 21 листопада 2022, 10:26

На думку міністра оборони Італії Гвідо Крозетто, президент РФ Владімір Путін байдужий до будь-якого зовнішнього тиску і його мета зараз - психологічно послабити цивільне населення не лише України, а й країн ЄС.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Il Foglio, опублікованому в понеділок, передає "Європейська правда" з посиланням на Agenzia Nova.

"Те, що Путін зробив днями, ці килимові бомбардування України під час саміту G20, демонструють його нездатність до цієї війни", – сказав Крозетто, зазначивши, що РФ не вперше використовує такий метод. Він нагадав, що у квітні Путін добре подумав перед тим, як скинути ракети на Київ саме під час візиту генсека ООН.

На думку Крозетто, у такий хамський спосіб Путін  хоче дати зрозуміти, що без нього за столом переговорів рішення ніколи не буде знайдено.

"Путін зараз байдужий до будь-якого зовнішнього тиску. Це його лінія. Його особисто", – зазначив Крозетто.

За його словами, у Путіна набагато менше внутрішніх розбіжностей, ніж у будь-якого західного глави уряду.

"Адже автократії цього не передбачають. Але немає сумнівів, що у своєму виборі Путін демонструє впертість людини, яка переконана, що зайшла занадто далеко, щоб погодитися повернути назад, відступити від своїх намірів навіть тепер, коли до них, здавалося б, далеко", – сказав міністр, згадавши про величезні втрати РФ у війні.

Саме тому, на думку Крозетто, Путін хоче використати зиму і віддає накази про цілеспрямовані обстріли газопроводів та ліній електропередачі.

"Його метою зараз є також психологічне послаблення цивільного населення. І не лише українського. Він хоче перевірити стійкість європейської громадської думки, запустивши процес масової втечі з Києва, Одеси, Львова. Коли 7, можливо, навіть 10 мільйонів українців залишилися без тепла і світла, напередодні сезону, коли в тих краях буває навіть 25 градусів морозу, будуть сотні тисяч, щонайменше, українських біженців, які шукатимуть притулку в Європі", – сказав міністр.

"Можливо, в Кремлі, - додав Крозетто, - є ті, хто робить ставку на те, що це послабить західну підтримку справи Зеленського".

Як повідомлялося, уряд Італії попросить парламент схвалити новий декрет про військові та цивільні поставки в Україну протягом 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.