Прем'єр Тюрингії підтримав поставки зброї Україні всупереч позиції своєї партії

Понеділок, 21 листопада 2022, 14:32

Прем'єр-міністр німецької землі Тюрингія Бодо Рамелов виступив проти рішення своєї партії "Ліві" і підтримав постачання німецької зброї в Україну.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

"Раніше я був проти поставок зброї - сьогодні я це підтримую: той, на кого напали, має право захищатися", - сказав Рамелов.

Прем'єр Тюрингії, таким чином, виступає проти офіційної позиції своєї партії. Керівники "Лівих" принципово відкидають постачання зброї в Україну, посилаючись, серед іншого, на небезпеку ескалації війни.

Рамелов нагадав, що був час, навіть після російської окупації Криму в 2014 році, коли він все ще покладався на певні формати діалогу і навіть критикував санкції проти Росії.

"Мій аргумент завжди був таким: нам потрібен переговорний процес про те, як порозумітися з Росією. Але це передбачає, що все ще є надія на демократизацію, стабілізацію і цивілізацію. Але все закінчилося 24 лютого. У цей день Росія розпочала свою агресивну війну проти України", - сказав він.

За його словами, тиск на Путіна і клептократію має посилюватися. "Я за те, щоб перевести в готівку всі активи олігархів, і особливо їх частки в бізнесі, включаючи готівкові активи. Я б вже давно поставив всю енергетичну галузь, яка знаходиться під російським контролем в Німеччині, під державне управління", - сказав Рамелов.

Нагадаємо, Німеччина поставила Україні боєприпаси для реактивних систем залпового вогню MARS II, засоби захисту від дронів, пристрої розмінування, автомобільну техніку, запчастини та польові обігрівачі.

Крім того, МЗС Німеччини виділяє 1 млн євро невідкладної допомоги у відповідь на численні атаки Росії на цивільну енергетичну інфраструктуру України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: