Хакери зламали особистий Facebook міністерки внутрішніх справ Молдови

Вівторок, 22 листопада 2022, 13:45

Невідомі зламали особистий Facebook міністерки внутрішніх справ Молдови Анни Ревенко, вона підтвердила, що поки повністю втратила доступ до нього. 

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда". 

22 листопада на особистій сторінці міністерки з’явився дивний допис. Під ним ті, хто перехопив контроль над обліковим записом Ревенко, продовжують коментувати від її імені. 

Міністерка на своїй офіційній сторінці підтвердила, що особистий акаунт зламали і останні дії в ньому здійснюють сторонні особи. 

"Гібридна війна набирає обертів. Сьогодні зламали мій особистий профіль у Facebook. Зараз я не контролюю профіль і всі повідомлення, які там з’являються, потрібно вважати фейком", - зазначила міністр. 

За кілька днів до цього хакери виклали нібито її особисту переписку з Telegram.

Нагадаємо, 9 листопада хакери зламали офіційні Telegram-канали президентки Маї Санду та віцепрем’єра Андрея Спину, розмістивши там свої повідомлення, а також, схоже, зламали акаунт міністра юстиції Серджіу Литвиненко. У наступні дні стало відомо про злам Telegram-акаунтів ще низки посадовців.

У спецслужбі Молдови заявили, що, за попередніми даними, витік інформації з Telegram-каналів молдовських топ-політиків був справою рук спецслужб інших країн, а головними підозрюваними є вихідці з РФ.

Як відомо, останнім часом у Молдові активізували свої антиурядові протести проросійська Партія соціалістів експрезидента Ігоря Додона і популістська партія "Шор", яка стає все більш успішним їхнім конкурентом за роль "головного союзника" Росії у Молдові. 

ЄвроПравда детально розповідала про це у відеоблозі та у статті: Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: