Прем’єрка Естонії: поведінка Угорщини дуже насторожує

Вівторок, 22 листопада 2022, 13:55

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас занепокоєна заявами Будапешта про те, що інфляція в Європі та високі ціни на енергоносії спричинені санкціями проти РФ.

Про це вона заявила у вівторок у Рійгікогу, відповідаючи на запитання депутатів після своєї доповіді на тему здійснення урядом політики Європейського Союзу, повідомляє "Європейська правда", з посиланням на ERR.

"Поведінка Угорщини дуже насторожує", - заявила Каллас.

"Досі Угорщина також підтримувала ці санкції і погоджувалася з ними. Поки говориться одне, а робиться інше, проблема не така велика, але я також дуже стурбована тим, як Угорщина проводить рекламні кампанії, з яких випливає, ніби вся ця інфляція, ціни на енергоносії викликані санкціями. Ні, це не викликано санкціями, це викликано війною", - наголосила прем'єр-міністр.

За її словами, проблемою є й те, що частина країн Західних Балкан мають дуже тісні зв'язки з Росією.

На думку Каї Каллас, історія засвідчила, що будь-хто, хто будує свою безпеку або своє процвітання на Росії, рано чи пізно буде обдурений і заплатить за це болючу ціну.

"Я дуже сподіваюся, що це зрозуміють і в Угорщині. Але досі ми все ж таки були єдині, зокрема і з Угорщиною, щодо таких важливих питань", - підсумувала Кая Каллас.

Нагадаємо, Європейська комісія 9 листопада запропонувала безпрецедентний пакет підтримки для України у розмірі до 18 мільярдів євро на 2023 рік. 

Угорщина вже публічно заявила, що не буде підтримувати програму, і запропонувала альтернативу - надавати фінансування на двосторонній основі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.