Каталонія обмежує використання води через багатомісячну посуху в Іспанії

Вівторок, 22 листопада 2022, 19:58

У Барселоні та на значних територіях північного сходу Іспанії запроваджуються обмеження на водопостачання через багатомісячну посуху.

Про це пише Associated Press, повідомляє "Європейська правда".

Ці заходи стосуватимуться 6,7 мільйона осіб, 80% населення регіону Каталонія, повідомила прессекретар каталонської адміністрації Патрісія Плайа.

Плайа сказала, що поки що немає потреби обмежувати використання води в будинках для миття, приготування їжі або пиття, але уряд закликав громадян "пам'ятати про виняткову ситуацію, в якій опинилася країна".

Заходи, що набувають чинності в п'ятницю, включатимуть скорочення води на зрошення сільськогосподарських культур і промисловості. Міським жителям буде заборонено використовувати питну воду для миття зовнішніх поверхонь будинків і автомобілів, а також для наповнення плавальних басейнів.

Понад 500 мерій, включно з Барселоною, мають припинити наповнювати питною водою громадські фонтани і мити вулиці.

Опади нижчі за середній рівень, які експерти пов'язують із глобальною зміною клімату, призвели до скорочення водосховищ і завдали шкоди сільському господарству та навколишньому середовищу по всій Іспанії.

Барселона стала другим великим містом в Іспанії, яке обмежило споживання води, після того як Севілья вжила аналогічних заходів у вересні після надзвичайно сухого і спекотного літа.

Нагадаємо, найбільше постійне озеро в іспанському національному парку Доньяна, одне з найбільших і найважливіших водно-болотних угідь у Європі, перетворилося на невелику калюжу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.