В Італії створили загальнонаціональну карту пам’ятників фашизму

Вівторок, 22 листопада 2022, 20:58

В Італії створили ресурс, задокументував понад 1400 пам'ятників, вуличних знаків та меморіальних дощок на честь фашизму і режиму Беніто Муссоліні.

Про це пише агентство Reuters, повідомляє "Європейська правда".

У той час, як Німеччина систематично вичищала всі сліди нацистського режиму Адольфа Гітлера після Другої світової війни, італійці застосовували набагато менш суворий підхід до усунення слідів диктатури Муссоліні.

Веб-сайт під назвою "Місця фашизму" (www.luoghifascismo.it) відкрив у вівторок міланськй інститут історичних досліджень Istituto Nazionale Parri після чотирьох років дослідницької роботи.

На сайті перелічені відомі визначні пам'ятки, такі як обеліск у Римі, а також маловідомі меморіали по всій країні.

"Це частковий перепис… Ми дуже добре знаємо, що він не завершений, роботу над ним ще не завершено", - сказав агентству Ігор Піцціруссо, дослідник суспільної історії.

Сайт розширюватиметься за рахунок пропозицій громадськості, які перевірятимуть експерти. Після відкриття сайту від громадськості вже надійшов з десяток пропозицій. 

Італія має складні стосунки зі своїм фашистським минулим, яке зараз перебуває під пильною увагою, оскільки прем’єркою стала Джорджія Мелоні, яка у підлітковому віці захоплювалась Муссоліні.

Мелоні, яка перемогла на виборах 25 вересня, наполягає на тому, що вона та її партія "Брати Італії" є консерваторами, а фашизм залишився в історії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: