Поблизу Стамбула стався потужний землетрус магнітудою 6,0

фото
Середа, 23 листопада 2022, 07:55

Землетрус магнітудою 6,0 сколихнув турецьке місто Дюздже і відчувався по всьому регіону, включаючи Стамбул, посеред ночі в середу, розбудивши і налякавши жителів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Daily Sabah.

Землетрус стався менш ніж через 10 днів після того, як країна провела загальнонаціональні навчання на випадок землетрусу з нагоди 23-ї річниці трагічного землетрусу в Дюздже 1999 року, який тривав 30 секунд і забрав життя 710 осіб.

Агентство з питань надзвичайних ситуацій (AFAD) повідомило на своєму офіційному акаунті в Твіттері, що епіцентр землетрусу магнітудою 5,9 знаходився в районі Гьоляка міста Дюздже і стався о 4:08 ранку, пізніше магнітуда була переглянута до 6,0 стамбульською обсерваторією ім. Канділлі Університету Богазичі та Інститутом дослідження землетрусів.

Після землетрусу зафіксували 74 афтершоки, найсильніший з яких мав магнітуду 4,3.

 

Мер Дюздже Фарук Озлу заявив, що повідомлень про загиблих не надходило, і що землетрус спричинив відключення електроенергії в провінції. Міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу також підтвердив відсутність жертв і висловив свої найкращі побажання постраждалим. Він зазначив, що екстрені служби приведені в стан бойової готовності і що групи продовжують обстеження постраждалого регіону.

Повідомляється, що більше 30 людей отримали поранення в результаті землетрусу.

Для більшості місцевих жителів це був страшний момент, який нагадав їм про минулі катастрофи. 12 листопада 1999 року Дюздже сколихнув землетрус магнітудою 7,1, який тривав 30 секунд і забрав життя 710 людей і поранив 2 679.

В ніч на середу багато наляканих мешканців Дюздже вибігли на вулиці, щоб перечекати землетрус.

 

Землетрус відчувався також у Стамбулі. Мер Стамбула Екрем Імамоглу на своїй сторінці в соціальній мережі заявив: "Під час землетрусу, епіцентром якого був Дюздже і який відчувався в усьому регіоні, в Стамбулі не було зафіксовано жодної негативної ситуації. Ми стежимо за розвитком подій у всіх провінціях, де землетрус був сильним. Скорішого одужання постраждалим! ".

Землетрус в Дюздже стався після землетрусу 17 серпня 1999 року, який стався в північно-західному місті Ізмір в Туреччині і, за офіційними даними AFAD, підземні поштовхи магнітудою 7,6 забрали життя 18 373 осіб і поранили 23 781 людину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.