В Естонії запровадили низку вимог для біженців з України для продовження дії тимчасового захисту

Середа, 23 листопада 2022, 09:42

Термін дії статусу тимчасового захисту українських військових біженців, які прибули в Естонію від початку війни в Україні, закінчується - для того щоб клопотати про його продовження, біженцям необхідно виконати низку вимог.

Про це розповіла віцеканцлерка з культурного різноманіття міністерства культури Естонії Еда Сілберг, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

За її словами, у того, хто клопоче про продовження статусу тимчасового захисту, обов'язково має бути зареєстроване місце проживання. Повнолітні біженці мають бути активними на ринку праці - або працювати, або бути зареєстрованими в Касі з безробіття як безробітний. Неповнолітні - ходити до дитячого садка або до школи в Естонії.

Крім того, кожна людина має пройти програму адаптації, яка складається з одноденного навчання про життя в Естонії та базового курсу на початковий рівень естонської мови тривалістю 100 академічних годин, на освоєння яких піде приблизно три місяці. По закінченню курсу, ті, хто його пройшли, володіють словниковим запасом в обсязі приблизно 800 слів, знають базові фрази: як описати навколишнє середовище, говорити про себе і свою сім'ю, ставити найпростіші запитання і відповідати на них.

Для проходження курсу створено дуже гнучкі умови. Заняття проходять по всій країні як онлайн, так і в навчальному класі. Час занять теж можна обрати - є ранкові, денні та вечірні курси.

У разі виконання всіх умов статус тимчасового захисту буде продовжено на один рік. Він гарантує воєнним біженцям ті самі права, що й іншим жителям Естонії. Інформацію про продовження статусу тимчасового захисту розсилатиме Департамент поліції та прикордонної охорони на електронні адреси. Клопотати про продовження статусу можна не раніше отримання цього листа.

З кінця лютого Естонія прийняла вже понад 63 тисяч українських воєнних біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: