Румунія підтримує підготовку нових санкцій ЄС проти Росії

Середа, 23 листопада 2022, 17:18

Румунія виступає за підготовку нового пакету санкцій Європейського союзу проти Росії.

Про це заявила державний секретар з європейських справ МЗС Румунії Даніела Гітман під час візиту до Києва на запрошення віцепрем'єрки з євроінтеграції Ольги Стефанішиної, пише "Європейська правда".

"Нам потрібно, щоб Україна виграла цю війну. Нам потрібно, щоб в України був план відновлення. І нам потрібно показати співпрацю з Україною, тому що Україна – частина європейської родини і має приєднатися до ЄС як тільки завершиться процес реформ", - сказала Гітман.

За її словами, позиція Румунії щодо Росії залишається однозначною: Бухарест хоче продовжувати тиск на Москву і підтримує підготовку ще одного пакету санкцій ЄС.

Гітман наголосила, що Румунія залишається прихильна своїм зобов’язанням щодо підтримки українських біженців, а також сприяння перевезення зерна з України із заблокованих портів.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Євросоюз прискорити роботу над дев'ятим пакетом санкцій проти РФ.

Нагадаємо, уряд Швейцарії приєднався до нових санкцій проти Росії, ухвалених Європейським Союзом у рамках восьмого пакета.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.