Британська розвідка: РФ намагатиметься зміцнити свої сили на Донбасі десантниками з-під Херсона

Четвер, 24 листопада 2022, 09:09

Британська розвідка стверджує, що Росія намагатиметься підсилити найбільш важливі ділянки фронту в Донецькій і Луганській областях десантниками, виведеними з Херсонської області.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Так, протягом останніх двох тижнів Росія, ймовірно, передислокувала основні елементи ВДВ (повітряно-десантних військ) на Донецький та Луганський фронти на Донбасі. У вересні і жовтні ці найбільш серйозно ослаблені підрозділи брали участь в утриманні території на західному березі Дніпра в Херсонській області.

"Окремі підрозділи десантників були підсилені мобілізованими резервістами. Хоча цей погано навчений персонал погіршить те, що видається за елітні сили, Росія, ймовірно, розмістить ці підрозділи у секторах, які вважаються вкрай важливими", - йдеться в огляді.

Як зазначається, потенційними оперативними завданнями для десантників могли б бути підтримка оборони в зоні Кремінна-Сватове в Луганській області чи підсилення наступальних операцій на Бахмут донецької області.

Як повідомлялося, на думку британської розвідки, ділянка в районі Сватового, ймовірно, стала більш вразливим оперативним флангом російських військ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.