Литва отримає 50 броньованих позашляховиків JLTV 

Четвер, 24 листопада 2022, 10:33

Ще п'ятдесят броньованих позашляховиків JLTV прибудуть до Литви в четвер.

Про це повідомив у середу міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, передає "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

"До Дня Армії наші військові отримують серйозний подарунок - завтра до Литви прибуде друга партія з 50 броньованих позашляховиків JLTV. Вони поповнять 50 одиниць цього типу всюдиходів, що вже перебувають на озброєнні армії. Так ми стаємо більш мобільними, а ворогові буде важче нашкодити", - повідомив він.

За словами міністра, більшість позашляховиків нової партії матиме станцію дистанційного керування Crows, яка дасть змогу навіднику керувати великокаліберним 12,7-мм кулеметом зсередини броньованого позашляховика.

"Денна і тепловізійна камери, а також лазерний далекомір зроблять потужний кулемет ще більш ефективним", - зазначив Анушаускас.

Литва сподівається, що максимум до 2025 року загальна кількість броньованих позашляховиків сягне 500.

Контракт про закупівлю 200 американських броньованих позашляховиків JLTV за 145 млн євро Литва підписала в листопаді 2019 року, але продовжила його в жовтні цього року, збільшивши кількість машин, які закуповують у Oshkosh Defense, до 500.

Таким чином, остаточна вартість угоди становить близько 334 млн євро, з яких близько 5% коштів буде виділено з американських фондів допомоги. У цю суму входять позашляховики, озброєння, зв'язок, засоби спостереження, навчання особового складу, інструменти та дворічний пакет запасних частин. Придбані позашляховики мають вежі та озброєні 12,7-мм кулеметами M2 QCB.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.