У Нідерландах муніципалітети хочуть мати довгостроковий план для українських біженців

Понеділок, 28 листопада 2022, 10:22

Нідерландські муніципалітети звернулися до уряду з проханням надати більшу ясність щодо його довгострокового плану продовження розміщення українських біженців у разі виникнення майбутніх міграційних хвиль.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euractiv.

Муніципалітети вважають, що їм потрібно більше роз'яснень від уряду, а також мають кілька власних ідей, йдеться в опитуванні, проведеному NOS серед 174 голландських муніципалітетів.

Наприклад, муніципалітети зазначили, що доступ до психологічної допомоги та освіти часто є недостатнім, а чотири з десяти муніципалітетів вже відчувають нестачу місць для прийому або побоюються нестачі в найближчій перспективі.

На урядовому рівні міністр закордонних справ Вопке Хукстра заявив у п'ятницю, що Нідерланди будуть готові прийняти українців, якщо вони знову масово тікатимуть від російського вторгнення.

"Ми завжди говорили, що ми виступаємо за прийом у нашому власному регіоні", - сказав він, повідомляє NOS.

Щодо нещодавніх авіаударів Росії по українській енергосистемі, Хукстра назвав їх "відверто скандальними", додавши, що "це означає, що Путін дійсно націлений на цивільне населення".

Біженці з України перебувають під захистом Директиви ЄС про тимчасовий захист, яка з березня допомагає їм з житлом, роботою та освітою.

"Створюючи приплив біженців, які прибувають на Захід, Путін думає, що його підтримка зменшиться", - сказав також колишній командувач армією Март де Круїф.

Як повідомлялося, у Німеччині зареєстровано майже 1,03 мільйона українських біженців від початку російського вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: