Ірландія оштрафувала компанію Meta на 265 млн євро за витік даних

Понеділок, 28 листопада 2022, 16:41

Ірландська комісія із захисту даних оголосила про накладення штрафу в розмірі 265 мільйонів євро та інших коригувальних заходів на компанію Meta за нездатність належним чином захистити свої дані.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Штраф призначено за витік даних, виявлений у 2021 році. Особисті дані єврокомісара з питань юстиції Дідьє Рейндерса, прем’єр-міністра Люксембургу Ксав’є Беттеля та десятків посадовців ЄС були серед витоку, який включав 533 мільйонів записів.

Комісія, яка контролює Meta, оскільки там розташована її європейська штаб-квартира, стверджувала, що технічний гігант США не дотримався зобов’язань щодо забезпечення конфіденційності "за задумом і за замовчуванням", тобто він розробив свої продукти таким чином, що можливий витік персональних даних.

Окрім штрафу, орган влади наклав догану та наказав "привести обробку даних Meta у відповідність із застосуванням низки визначених заходів усунення протягом певного періоду часу".

Очікується, що Ірландська комісія із захисту даних незабаром також оголосить про три інших рішення проти компаній Meta.

Нагадаємо, антимонопольні органи Європейського Союзу готуються направити Facebook перелік звинувачень у порушенні чесної конкуренції через зловживання на рекламній платформі Facebook Marketplace.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: