Росія використовуватиме зиму як засіб ведення війни проти України – генсек НАТО

Понеділок, 28 листопада 2022, 18:37

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг вважає, що Росія, найімовірніше, продовжить здійснювати атаки на енергетичну систему й газову інфраструктуру України в зимовий період.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Те, що це (атаки на енергетичну інфраструктуру) відбувається з наближенням зими, демонструє, що президент (РФ Владімір) Путін зараз намагається використовувати ... зиму як зброю війни проти України", – сказав Столтенберг у понеділок на пресконференції в Бухаресті.

У столиці Румунії у вівторок має розпочатися дводенне засідання міністрів закордонних справ країн НАТО. На ньому, як очікується, глави МЗС країн НАТО пообіцяють надати довгострокову підтримку Україні, яка захищається від російських повітряних, ракетних і наземних атак.

Раніше Столтенберг неодноразово наголошував, що зимовий період виявиться складним для України в її протистоянні з Росією, але Альянс має допомогти їй вистояти.

Також генеральний секретар НАТО вважає, що чим більше військових успіхів матиме Україна, тим сильнішою буде її позиція на майбутніх переговорах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.