Зеленський обговорив із главами МЗС держав Балтії та Північної Європи підтримку України й тиск на РФ

Понеділок, 28 листопада 2022, 19:41

Президент Володимир Зеленський у понеділок провів зустріч із міністрами закордонних справ Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Фінляндії та Швеції, які разом прибули до Києва.

Про це передає "Європейська правда" з посиланням на повідомлення Офісу президента.

Під час зустрічі Зеленський подякував країнам Балтії та Північної Європи за оборонну, фінансову та гуманітарну підтримку України в захисті територіальної цілісності та незалежності.

"Особливо цінуємо підтримку міцності Збройних Сил України, медичну та реабілітаційну допомогу нашим пораненим, проведення навчально-тренувальних місій, таких важливих для українських військових, підтримку вимушених переселенців з України, які через війну виїхали за кордон", – зазначив він.

Глава МЗС Естонії: Європа повинна подвоїти витрати на оборону

Глава держави наголосив на необхідності посилення протиповітряної системи України та підтримки енергетичної інфраструктури, яка зазнає атак з боку Росії.

Глави МЗС країн Балтії та Північної Європи своєю чергою погодилися з важливістю подальшого санкційного тиску на РФ, а також створення спеціального трибуналу із розслідування злочину російської агресії та механізму компенсації збитків, завданих агресією Росії.

Серед інших тем переговорів були європейська та євроатлантична інтеграція України, а також реалізація української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine, покликаної покращити глобальну продовольчу безпеку.

Як повідомлялося, до Києва разом прибули з візитом міністри закордонних справ Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії, Швеції, Норвегії та Ісландії. Це найбільша делегація такого рівня, яка приїхала в Україну з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: