Глава МЗС Естонії: Європа повинна подвоїти витрати на оборону

Понеділок, 28 листопада 2022, 19:29

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу вважає, що країни Європи повинні подвоїти витрати на оборону у зв’язку з війною Росії в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Рейнсалу сказав в інтерв’ю агенції Reuters у понеділок під час візиту до Києва.

"Ми хотіли б, щоб європейські країни подвоїли свої витрати на оборону під час війни в Україні і після війни, і ми збираємося витрачати 3% нашого ВВП на національну оборону", – сказав глава естонського МЗС.

Також Рейнсалу заявив, що Європейський Союз повинен збільшити рівень фінансування, яке виділяє на військову підтримку України.

"Європейський Союз у цілому виділив близько 0,2% свого ВВП на військову допомогу Україні, і я пообіцяв, що якщо ми зможемо досягти 1%, це матиме велике значення на місці, щоб змінити хід війни", – вважає він.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни-члени Альянсу можуть вирішити витрачати на свою оборону більше, ніж встановлені нині 2% від ВВП, коли вони зустрінуться на наступному саміті у Вільнюсі в липні 2023 року.

Як повідомлялося, до Києва разом прибули з візитом міністри закордонних справ Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії, Швеції, Норвегії та Ісландії. Це найбільша делегація такого рівня, яка приїхала в Україну з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.